About

Speelse glazuren op handgemaakte serviezen, stijlvolle porseleinen oorbellen, grappige & schattige plantenpotjes en kleurrijke vazen: elk verkrijgbaar product is handgemaakt met precisie en oog voor kwaliteit. Bovendien wordt alles lokaal geproduceerd van de meest ‘groen’ beschikbare klei en porseleinsoorten. 

Studio Meaux is opgericht door mij, Monique van de Ven. Ik ben een Nederlandse ontwerper en kunstenaar, met veel liefde voor keramiek. Ik heb beeldende kunst gestudeerd aan de kunstacademie in ‘s-Hertogenbosch waar ik voor het eerst in aanraking kwam met het ambacht van keramiek. Ik werd op slag verliefd op het materiaal en experimenteer graag met verschillende materialen binnen het medium. Via mijn blog kun je mijn onderzoeken volgen en in het vakblad Klei Magazine schrijf ik elke uitgave over hoe je het beste een bepaalde techniek toe kan passen op keramiek gebied.

Het atelier bevindt zich midden in een groothandel voor keramiekmaterialen in ‘s-Hertogenbosch. Ideaal, want zo zijn alle materialen die nodig zijn om werken te maken direct bij de hand. De vaste collectie van Studio Meaux bestaat uit porseleinen oorbellen, plantenpotten, vazen, schalen, servies en dierfiguren. Het is ook mogelijk om werken op maat te laten maken zoals bijvoorbeeld grote vazen, schalen en serviezen.

Wil je een werk op maat of eens kennis maken met de mogelijkheden binnen Studio Meaux? Neem contact op voor een afspraak en je bent van harte welkom in het atelier.