Uitgedaagd door een sgraffito tool

Schrijven is iets wat ik heel graag doe. Iedere uitgave van het Nederlandse vakblad Klei Magazine omschrijf ik een techniek op het gebied van keramiek, in mijn zogenoemde rubriek ‘Technieken’. De ene keer omschrijf ik een techniek die ik zelf beheers, de andere keer daag ik mezelf uit en ga aan de slag met een nieuwe hippe optie. Voor het nieuwste nummer heb ik mezelf uitgedaagd om verschillende technieken met een sgraffito tool te ontdekken.

Ik neem je graag mee in het creatieve proces en hoe je met een simpele tool je werk een extra touch kan geven. Ik maak normaal gesproken theepotten met een egaal oppervlak. Ik had toevallig een ongebakken exemplaar staan waar ik normaal gesproken één van mijn glazuren op aan zou gaan brengen. Maar ik had me voorgenomen die dag het nieuwe artikel te gaan schrijven, dus werd deze theepot mijn proefkonijn. Met de sgraffito tool ging ik aan de gang om een patroon uit te snijden. Wat vind jij van het geglazuurde resultaat?

Ik kan hier natuurlijk niet het volledige artikel publiceren, want dat kun je in het mooie magazine vinden ;). In het artikel lees je ook hoe je met een sgraffito tool een decoratie kan aanbrengen op klei. In de collectie van Studio Meaux zul je in ieder geval vaker structuren terug gaan vinden!

Benieuwd waar mijn sgraffito tools vandaan komen? Ik heb ze hier gekocht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *